مطالبه تعطیلی حین بحران نباید منجر به فراموشی رفع بستر ایجاد بحران شود
مهدی کشته گرفعال رسانه ای:نبود استراتژی شفاف و روشن برخی از رسانه های فعال نسبت به مطالبه حل معضل ریزگردها و گاه تغییر ریل مطالبه گری از حل چالش و بحران به سمت صرفا تعطیلی می باشد که بسیار نگران کننده است.
سیستان در سال های اخیر شرایط بسیار بحرانی را سپری می کند ضعف دولت ها در دریافت حقابه هیرمند و مشکلات آب شرب از یک سو و افزایش کانونهای گرد و غبار ناشی از خشکی دریاچه #هامون از سوی دیگر، شرایط سیستان را در بحرانی ترین وضعیت چند دهه اخیر قرار داده است که می طلبد دولت چهاردهم به طور ویژه متمرکز بر حل این بحران باشد.
آنچه در حال حاضر دارای اهمیت است، نبود استراتژی شفاف و روشن برخی از رسانه های فعال نسبت به مطالبه حل معضل ریزگردها و گاه تغییر ریل مطالبه گری از حل چالش و بحران به سمت صرفا تعطیلی می باشد که بسیار نگران کننده است.
نخستین اتفاق در پس این تغییر نوع مطالبه عادی سازی شرایط است به طوریکه برای مسئولین این ذهنیت ایجاد می شود که صرفا هنگام طوفان ادارات و مدارس و … تعطیل باشد هر چند این مطالبه جهت حفظ سلامت افراد جامعه در شرایط بحرانی حال حاضر حائز اهمیت است، اما به طور قطع مطالبه نخست و مهم مردم و ساکنین منطقه رفع این بحران و معضل با راهکارهای کارشناسی است.
متاسفانه دستگاه های متولی علیرغم فرصت های موجود، اقدام موثری برای رفع و یا کاستن بحران انجام ندادند و بعضا با اقدامات کم و بیش مشکل آفرین باعث تشدید بحران و وخیم شدن وضعیت شده اند که می طلبد عملکرد هر دستگاه بسته به اثرگذاری آن در جلوگیری از شرایط بحرانی مورد نقد و بررسی قرار گیرد. ضمن اینکه ورود حجم هرچند محدود آب به بستر تالاب هامون توقع کاستن بحران را ایجاد کرده است، این امر مادامی محقق می شود که دستگاه های متولی گرد و غبار به ویژه محیط زیست در امر مرطوب سازی گستره بیشتری از بستر تالاب هامون همت گمارد.
بدیهی است در چنین شرایطی هیچ سرمایه گذار بخش خصوصی حاضر به حضور و سرمایه گذاری در منطقه نخواهد بود و مردم نیز رفته رفته برای رفتن و کوچ کردن از سیستان قانع و مصمم تر می شوند.
در این وضعیت لازم است اهالی رسانه و نخبگان تدبیر کرده و نوک پیکان مطالبه به سمت حل معضل ریزگردها از سوی دولت و دستگاه های حاکمیتی سوق پیدا کند تا امکان زیست در سیستان مجدد فراهم و شور و نشاط به این سرزمین تاریخی و متمدن باز گردد.
شوربختانه تاکنون دستگاه دیپلماسی تمام قد و قاطع به یاری حوزه دیپلماسی آب نیامده تا از ظرفیت نهادهای بین المللی برای متوقف ساختن سدسازی های افغانستان بهره برده و جلوی وخیم تر شدن اوضاع گرفته شود.
مهدی کشته گر / مرداد ۱۴۰۳