انبه طلایی سیستان و بلوچستان بهعنوان یکی از محصولات راهبردی و مزیتدار کشاورزی جنوب شرق کشور، این روزها با آغاز فصل برداشت از باغهای شهرستانهای سرباز، نیکشهر، قصرقند، کنارک، چابهار، زرآباد و سایر مناطق جنوبی استان بار دیگر رونق را به باغها، بازارها و اقتصاد بومی این خطه بازگردانده است.
به گزارش طلوع سیستان ،انبه جنوب سیستان و بلوچستان با طعم شیرین و عطر دلنشین، پوسته نازک و رنگ طلایی، جایگاه ویژهای در بازارهای داخلی و صادراتی دارد. شهرستانهای جنوب با دارا بودن بیشترین سطح زیرکشت انبه در استان نقش مهمی در تولید این میوه گرمسیری دارند.
انبه میوهای سرشار از خواص و ویتامینهای بسیار، اسیدهای عالی، کربوهیدراتها و مواد معدنی فراوان بوده و میتوان آن را سلطان میوههای گرمسیری نامید و دارای منابع غنی از ویتامین A، B، C و پتاسیم، کلسیم و آهن است.
میوه نارس انبه برای تهیه ترشی استفاده میشود و میوه رسیده آن نیز طعمی شبیه مخلوطی از هلو و آناناس دارد و این میوه آبدار و شیرین گرمسیری که به سلطان میوههای آسیایی معروف است طرفداران بسیاری دارد.
این میوه شیرین و خوش طعم از جمله پرمصرفترین میوهها در جهان است و رویش آن ویژه مناطق گرمسیری بوده و قدمت آن به بیشاز چهار هزار سال پیش بر میگردد و مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.