• صفحه اصلی
  • گالری
  • پیوند ها
  • قیمت خودرو،قیمت روز دلار،طلا، سکه وارز
  • تماس با ما
  • فارسی
  • العربیه
  • English

test

  • صفحه نخست
  • تصویر
  • اخبار استان
  • یادداشت

8 جولای 2025

بازار کالاهای اساسی در سیستان و بلوچستان زیر ذره بین تعزیرات حکومتی سال ۱۴۰۷ گاز به سراسر سیستان و بلوچستان می‌رسد ظرفیت تأمین آب زاهدان افزایش می‌یابد تورصنعتی اصحاب رسانه ازشهرک صنعتی کامبوزیای زاهدان به روایت تصویر طرح اضطراری تامین آب آشامیدنی سیستان پیشرفت ۶۸ درصدی دارد
test test test
    یادداشت
  • تحول در مرزهای سیستان؛ بازارچه مرزی شاهگل به‌زودی راه‌اندازی می‌شود
  • شهر سوخته؛ سفر به دنیای رازآلود بزرگ‌ترین تمدن‌ پنج‌ هزار ساله ایران باستان
  • منطقه آزاد سیستان بال توسعه اقتصاد و رونق اشتغال در منطقه است
  • مطالبه تعطیلی حین بحران نباید منجر به فراموشی رفع بستر ایجاد بحران شود
  • مالکی: دولت قانون و خدمت به تمام مشکلات کشور رسیدگی خواهد کرد.
موضوع : اخبار استان

test  هسته خرما منبعی برای پیشگیری از دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هسته خرمای ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان بویژه ربی به عنوان غذای درمانگر طبیعی با ظرفیت غذایی، تغذیه ای، دارویی و درمانی فوق العاده می تواند جهت پیشگیری، کنترل و درمان دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد.

عبدالوحد صفرزایی، در این خصوص گفت : هسته خرمای ربی، یکی از ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان، با دارا بودن ترکیبات زیست‌فعال از جمله فنولیک‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبرهای رژیمی و ویتامین‌ها، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر دیابت، چاقی، فشار خون، سرطان‌های روده و پروستات و همچنین اختلالات عصبی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به تحقیقات اخیر خود افزود: عصاره‌های استخراجی از این هسته با کاهش استرس اکسیداتیو در مغز، عملکرد موثری در مقابله با آسیب‌های عصبی دارند و همچنین، میزان بالای فیبر و ترکیبات فنولیک موجود در این هسته می‌تواند به بهبود شاخص‌های متابولیکی و کاهش چربی خون کمک کند.

صفرزایی عنوان کرد: خرمای ربی که در شهرستان‌های زابل، سراوان، ایرانشهر و چابهار کشت می‌شود، به دلیل بافت خاص و هسته کوچک‌تر از گوشت، از خرماهای نیمه‌خشک با رطوبت زیر ۱۴ درصد به شمار می‌رود و استفاده از ضایعات آن به ویژه هسته، به عنوان منبع تغذیه‌ای ارزشمند، مورد توجه ویژه محققان حوزه غذا و دارو قرار گرفته است.

برای نخستین بار در دنیا، نان لواش سنتی خشک با خواص آنتی‌دیابتیک، غنی‌شده با نانوذرات حاوی عصاره هسته خرمای ربی، توسط دکتر صفرزایی، محقق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسیده است.

 

کد خبر: 10723


تبلیغات
test test
اشتراک در خبرنامه

آدرس ایمیل خود را وارد کنید :

به روایت تصویر
بازار کالاهای اساسی در سیستان و بلوچستان زیر ذره بین تعزیرات حکومتی
سال ۱۴۰۷ گاز به سراسر سیستان و بلوچستان می‌رسد
ظرفیت تأمین آب زاهدان افزایش می‌یابد
تورصنعتی اصحاب رسانه ازشهرک صنعتی کامبوزیای زاهدان به روایت تصویر
طرح اضطراری تامین آب آشامیدنی سیستان پیشرفت ۶۸ درصدی دارد
اولین زن سیستانی که با اقتدار پا به قله های برون مرزی و قله کلیمانجارو آفریقا گذاشت
  • گالری
  • پیوند ها
  • صفحه اصلی
  • تماس با ما
  • گالری
  • پیوند ها
  • صفحه اصلی
  • تماس با ما
  • گالری
  • پیوند ها
  • صفحه اصلی
  • تماس با ما

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت مطعلق به پایگاه خبری طلوع سیستان بوده و هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع از محتوای آن غیر قانونی می باشد




طراحی و راه اندازی : کیانسه